Alla inlägg under januari 2010

Av Mukka - 22 januari 2010 18:30

I går tog Alva & jag morfars bil för att åka ner till gravarna & titta till, men vi hann bara från kvarteret så stannade bilen.... det blev till att ringa Kurt akuten för bogsering hem.

   Idag har vi morfar varit ledig igen, så då var han och Alva ute både på fm & em. Morfar "kastade" Alva ut i snön så när han skulle hämta henne fick han skotta sig fram, kul tyckte Alva.

   Sen åkte dom i backen på madrassen och det var ju en riktig höjdare, när sedan morfar "sladdade" runt m madrassen på gården satt Alva på och tjöt av glädje.


Nu sitter pigan & jag på bussen hemmåt, vi har haft någta sköna dagar hos morfar men nu längtar vi efter pappan & storebror. Och nu är det ju bara två veckor kvar så åker vi uppåt igen.

Av Mukka - 20 januari 2010 20:19

   Idag efter frukost klädde vi på oss och gick ut. Alva åkte i snörakan medan morfar skottade, när han "kastade" av snön & hon åkte av, så var hon fort på plats i igen.

   Efter lunch & en middags vila klädde vi på oss och gick ut en stund igen.


I kväll efter middagen blev det premiär i bastun för Alva, hon satt i en badbalja på nedersta lavan och tyckte att det var rätt mysigt.

Nu har hon ätit välling och sover gott i sängen.

Av Mukka - 19 januari 2010 22:22

Gårdagen bestod i att packa väskor, för när jag packat klart åt Albin (som åkt till korttids efter skolan idag) kom jag på att Alva & jag skulle åka till morfar i Jokkmokk.

Igår på morgonen innan gossen åkte till skolan var han så glad att jag var tvungen att ta fram kameran & fota honom.

Jag blir glad & varm i hjärtat när jag ser bilderna & vill gärna dela med mig av några.

     

     

   Är han inte för härlig vår prins.?!

   Idag tog vi då bussen mot morfar, det gick bara bra. Alva flörtade med våra med resenärer & pysslade med sina saker.

   Nu är vi iaf framme och Alva sover i sin rese säng (vi lämnade den sisst vi var här), men innan hon somnade var vi en tur med morfars bil till affären för att handla lite, lekte med sakerna som moster E & morbror R har haft när dom var små/mindre och lite mys i soffan hanns oxå med.

Av Mukka - 17 januari 2010 21:58

I går var vi på middag hos mormor och Roger, mycket trevligt & gott, Tusen Tack!

   Idag har Margit varit med Albin mellan kl 10-17.

Efter lunch klädde vi på oss (Alva, Mats & jag) och gick ut, vi gick till den stora pulkbacken så Ava skulle få åka bobb i den, pappan åkte förståss med henne, vet inte vem som hade roligast.

   Sedan var vi till affären för att handla lite. Alva testade att köra kundvagn för första gången, och det var ju förståss jättekul.

   I kväll var mamma framme med saxen, Nu skulle "svinto" håret bort...

  

Hon var så duktig & satt så stilla medan jag klippte bort hennes tunna fina hår   så jag kan inte skylla på henne att det inte blev jämnt & fint, men så är jag ingen frissör heller. Det är tur att allt klär en skönhet!


Idag blev det sen middag när barnen somnat och nu väntar snart sängen (ja, vi har blivit iaf de tre senaste kvällarna, så duktiga på att lägga oss i tid, iaf före kl 01.00)

Av Mukka - 15 januari 2010 20:39

Idag hämtade vi prinsen strax före kl 14.30 och åkte till sjukhuset för att han skulle få influensa vaccinet.

Det gick snabbt &jättebra, sedan handlade vi och åkte hem.

Idag stod det palt på matsedeln och som vi åt, Alva åt som om hon inte fått mat på flera dagar.

Farmor & farfar kom på besök & Albin fick bli nattad av farfar, vilket han gillar.

   Igår kväll var vi faktiskt duktiga, vi släckte allt utom TV;n & den stängde vi kl 23.00 och sedan sov vi faktiskt. Tidigt, ja visst, jag minns inte sist när vi somnade så tidigt. Misstänker att det blir något senare ikväll igen.

Ha en bra fredag kväll!

Av Mukka - 14 januari 2010 21:13

Det blev inte så mycket gjort idag, vi var förs till mitt jobb för att lämna in schemat. Sen åkte vi hem, åt lunch & vilade. Vi lekte & mös en del och när pappan kom hem hann jag laga några portioner lax åt Albin (igår var det korv m ägg).

   Innan läggdax ville Alva ringa... vi prövade att ringa farmor & farfar, men där var det inget svar, inte hos mormor heller. Då ringde vi ett video samtal till morfar och han svarade, Alva tyckte att det var lite märkligt, men spännande. Albin som testat detta förr, tyckte att det var väldigt kul att prata & se morfar.


Nu sover dom små liven och maken har sovt en stund på soffan redan, men han har nu flyttat sig till sängen och jag funderar på att göra honom sällskap i drömmarnas land.

God Natt!

Av Mukka - 14 januari 2010 09:40

   Igår var det tjugondedag Knut så då åkte dom sista julsakerna bort (har ju inte haft så överdrivet mycket framme), jag tycker alltid att det är blandade kännslor med det. Skönt för att vi går mot ljusare tider, men vemodigt för att det är ett helt år till nästa gång. Det är ju vad man än må tycka om julen, rätt mysigt att den kommer där i december när det är som mörkast & lyser upp hem & hus.


Jag var även till mitt jobb för att kolla & hämta papper så att jag kan göra schema, vilket jag gjorde på kvällen (och strax ska vi åka in med det).


Albin var med Margit för fösta gången sedan innan jul, och det var förståss kul för honom. Jag passade på att göra några matlådor åt sonen.


   Pigan var lite trött på morgonen, jag tyckte att hon blev tyst och när jag tittar till så har hon krupit upp i soffan & somnat. Men inte var jag smart nog att lägga mig jag oxå, nä jag tassade runt & små fixade.

Nu har vi fått i oss lite frukost och ska som sagt strax åka in till mitt jobb med schema.

Vad mer som händer under dagen får vi se allt eftersom.

Ha en skön torsdag!

Av Mukka - 12 januari 2010 21:45

   Idag har vi haft fullt upp hela dagen, när vi skickat iväg Mats & Albin till respektive jobb, så var en maskin tvätt redan klar och nästa på gång.

Sen var vi till vårdcentralen för mamman skulle lämna prover, därifrån fick vi även med oss sprutor, "knappar" & sterilt vatten åt Albin.

När vi kom hem var vi ute en liten stund innan det var dax att äta lunch. Sedan åkte vi & lämnade bilen på service, och där mötte vi upp med Lena, med henne tog vi en fika & hann springa i några affärer, innan hon skulle gå för att hämta sin prinsessa på skolan.

Alva & jag blev kvar på stan en stund till & lite pengar senare gick vi för att hämta bilen och åka hem.

När gossen kom hem med taxin från skolan väntade mormor & Skurre på honom, och det var förståss uppskattat.


   Till middag idag blev det något som jag aldrig gjort tidigare, jag vet inte ens om jag smakat det förr. Vad var det då? jo Blodplättar (du skulle ha varit här Lottie) och maken som är uppvuxen med det gav dem godkännt, och både Alva & jag tyckte att det var väldigt gott, så det kommer att serveras fler gånger här hemma.

Angående huset så har vi bestämmt oss nu, TYVÄRR så kommer vi inte att köpa det huset. Det är för golv kallt för att vi ska kunna bo där, vi frös om fötterna under dom två timmarna som vi var där på besiktningen, trots att både Mats & jag hade ullsockar på fötterna. Och fryser vi, så lär ju Albin definitivt göra det.

Det känns jättetrist, men ändå skönt att vi bestämmt oss. Vi sitter inte i sjön, utan kan/får lugnt leta vidare.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards