Alla inlägg under juli 2010

Av Mukka - 8 juli 2010 07:10

På morgonenen igår gjore vi oss klar och sedan åkte vi till sjukhuset, inte för att vi hade någon tid där eller skulle träffa någon läkare, utan för att överlämna en liten pressent till Valborg, som jobbar i receptionen på barnhabiliteringen. Hon ska gå i pension nu och vi tycker att det är lite tråkigt, men så klart unnar vi henne det.

När vi överlämnat pressenten & pratat lite med Valborg åkte vi vidare, somvanligt bar det av tillstorheden, denna gång skulle vi bla hitta något till "Mukkasinerna" Alice & Lukas som fyller 1 år den 24 juli, pluss lite annat smått & gott.

   På em var vi bjudna till fam Wårell på middag, och inte vilken middag som helst, utan surströmmings middag. SMASK! Ja, herrarna verkade inte tycka att surströmming var så upphetsande, så dom fick äta sill, men Matilda & jag åt så magen blev mer än full.

   Och tur hade vi med vädret oxå. På fm regnade det som bara den,  men fram på em klarnade det upp, och lagom tills vi skulle äta var det strålande sol från en klarblå himmel. Så vi kunde sitta ute en bra stund på kvällen.

Efter den goda middagen & den lika goda efterrätten och allt för många snapsar så tackade vi för oss och åkte hem mätta, nöjda & glada.

Av Mukka - 7 juli 2010 07:50

I går åkte vi till stan och flanerade en stund på förmiddagen, sedan åkte vi till Ronjas grav för att tända ett ljus & lämna en ros i vasen.

Sedan åkte vi förbi hos fam Wårell för en kopp kaffe på deras nya stora fina altan.

   När vi kom hem mös vi & åt middag innan vi gick ut, vi var blandannat till lekparken, och gunga är ju alltid kul.

Senare på kvällen var det trötta barn, Alva somnade redan kl 18.40 och prinsen somnade strax efter 19.30

Eftersom det var en riktigt skön dag och lika härlig kväll, så blev det en "driknk" ute på altanen för mor & far när barnen somnat.

Av Mukka - 6 juli 2010 07:26

   I går på morgonen innan Alva vaknade satte vi ihop det nya tältet som vi köpte i söndags. Så när hon vaknade var det det första hon såg, och det var dit hon gick innan hon ens kom & sa godmorgon till oss. Det var jättekul att krypa in & ut genom tunneln.


Sedan hade vi en mys måndag, vi gjorde inte många konp på hela dagen, vi sov med barnen på fm och inte förrän på em gick vi ut för att leka.

Alva travade iväg till grannarna och charmade dem, och inte var hon blyg för fem öre. Hon busade & härjade för fulla muggar, tillslut gick såg tanten så trött ut att vi gick hem.

   Alva hade tagit av sig sina skor & sprungit på deras altan som det var vatten på så hon var genomblöt på strumporna. När vi kom hem fick hon syn på vattenpölen ute vid vägen, då ville hon ju testa att gå i den. Ja, ja det var bara att ta av sockarna och låta henne testa... JÄTTEKUL!

Av Mukka - 4 juli 2010 21:45

   I fredags när barnen somat gjorde vi middag och åt ute i inglasningen. Till förrätt åt vi melon & parmaskinka och till varmrätt åt vi grillat älgkött m ugnstekt färskpotats, sallad & vitlöksbröd, det var mycket gott!


I går när alla vaknat och vi ätit frukost gick vi ut, Marita rensade jordgubblandet åt oss, medan morfar hjälpte Mats med att försöka få till dörrarna till inglasningen.

Sedan när vi druckit kaffe & fikat åkte morfar & Marita vidare på sin semester tripp, och vi gjorde oss klara för att åka till Piteå på marknad i Öjebyn.

Där stötte vi på Maria & Glenn och deras små prinsar, så vi passade på att kika lite extar på nytillskottet, oj, oj så liten & söt han är... Att man glömmer fort hur små dom är när dom är nya.

Efter att ha strosat runt lite på marknaden åkte vi till fam Franklin/Fors för att få en kopp kaffe. Alva trivdes så bra där med Tuva & Mathilda och hade inte alls någon lust att åka hem med oss.

   På fm idag gick vi alla ut på gården, Albin i sin gåstol & Alva på cykel och vid lunchtid kom fastrar, små kusiner & farmor på besök, det var kul.

När små kusinerna blev för trötta åkte dom hem, då passade vi oxå på att lägga oss en stund, och när vi ätit middag tog vi en tur till coop för att handla.

Av Mukka - 3 juli 2010 07:16

I torsdags var vi till specialistmödravården för ett ultraljud, allt såg bara bra ut & vikten uppskattades till ca 900 gram, och det lilla pyret har bra med fostervatten & gott om plats, "den" ligger (iaf då) i tvärläge med ryggen upp & fötterna ner, är det månne krypträning på gång redan?

På em var det dax att hämta hem vår lilla prins, och han var på ett strålande humör. Han hade slängt pussar till höger & vänster hela dagen och det fortsatte han med när han kom hem. Pigg & glad kille med andra ord!

   I går fm tog vi en tur till Boden för att titta på tivoli, vilket uppskattades stort av båda barnen. Albin bara studsade i rullsotlen när han såg alla karuseller.

   På em kom morfar & Marita, och då var det så pass varmt på baksidan att Alva fick ta fram polen & ha lite vattenlek.Till en början var hon lite försiktig & vågade inte ens kliva i polen.

   Men när hon väl kommit på att hon kunde sitta i vattnet, ja då var det svårt att få upp henne därifrån.

   Albin kom ut och tittade på när Alva badade, han tycktes tänka, -du är inte klok syrran, som badar när det inte är varmare ute... han fick låna en spade & tugga på och då var han så nöjd.


Just nu sitter sonen i soffan m pappan & får sin frukost, Alva sover i vår säng & morfar & Marita har inte heller vaknat.

När dom kommer in får vi väl sjunga, "ja må hon leva, ja må hon leva..." för idag fyller Marita år, och det måste vi ju fira.

GRATTIS Marita!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards