Alla inlägg under april 2010

Av Mukka - 12 april 2010 20:20

Idag har både Albin & Alva fått åka till skola respektive dagis. Albin var överlycklig när taxin kom och han insåg att han skulle få åka med, Alva var inte heller helt ledsen när jag pratade om dagis. Hon grät inte ens när jag gick, men så skulle hon ju vinka i fönstret och då kom tårarna...


Kl 13.30 hade vi möte med logopeden på skolan. Vi pratade lite om vad och hur vi ska göra för att få Albin att komunicera, att han förstår vad vi säger är vi övertygade om, men att få honom att utrycka sig så vi förstår vad han vill är svårare. Visserligen tycker vi att han är duktig på att svara ja & nej när man frågar, och det kommer man ju rätt långt med.

  

Sedan måste vi nog berätta nu...

Till hösten blir vi (förhoppningsvis) en till i familjen,    ja vi väntar barn, och ja det är bara en, det har vi kollat.

Ha en fortsatt bra måndag kväll!

Av Mukka - 9 april 2010 22:09

Idag klev jag upp kl 6.00 och åt frukost innan familjen ens hade vaknat, när dom började röra på sig åkte jag iväg för att träna, ja, ni hörde rätt... med lite (eller rätt mycket) lock & pock fick Lena med mig.


Sedan åkte jag hem för att hämta familjen, vi skulle köra Albin till korttids. Sedan åkte vi till stan, för idag var det dax för mig att byta bank   från Sparbanken Nord till Nordea, nödvändigt efter som vi tagit lån för huset där.


När det var klart åkte vi tillbaka till korttids för att lämna lite saker som vi glömt att skicka med gossen (mer regel än undantag att vi glömmer något).


Sen åkte vi till Piteå och strosade runt lite på stan, innan vi hälsade på hos fam Franklin/Fors och som vanligt när vi är där rusar tiden iväg, plötsligt var kl 17.30


Ikväll har jag packat dom första kartongerna inför flytten, har skjutit upp det länge nog. Har tänkt att det är så längen kvar, men idag pratade vi med mäklaren och den 28/4 ska vi skriva på och göra klart husaffären och då får vi ju nyckeln. Så då nu är det ju bara 3veckor kvar!

   I onsdags kokade vi palt till middag och igår blev det stekt palt, vilket föll lilla fröken Mukka på läppen.

   Iaf så hade hon sylt i hela ansiktet när hon ätit klart.


Av Mukka - 8 april 2010 07:36

Barnen mår bättre, Alva är i stortsett frisk, det är iaf full fart på henne. Albin börjar oxå må väldigt mycket bättre, han är något rastlös & less på att vara hemma. Eftersom skolan inte ger penicilin så måste han vara hemma idag oxå.


Igår kväll hade vi besök av farmor, farfar, fastrarna och små kusinerna, dessutom var Marigt här med Albin. Så man kan säga att det var full fart här, så mysigt.


   I måndags kväll var gossen helt slut när han kom hem från juorcentralen.

Av Mukka - 5 april 2010 22:32

På söndagen var barnen lite piggare, så vi klädde på oss och gick ut när Albin fått sitt vatten kl 9.00

Mitt på dagen kom solen fram och då kunde vi ju inte gå in, så Albin fick inta sin lunch ute i det härliga vädret. Vi andra grillade korv på gården och mös i solen.

Vi var ute hela dagen fram till kl 16.30, vi var bara in för toa besök & att byta blöjor.

På kvällen somnade barnen ganska ovaggade.

   Idag var det så dax att packa och åka hem igen, Alva gömmer sig i skåpet medan Albin springer runt i gåstolen.

Strax innan vi skulle till att åka hem, blev Albin väldigt ledsen.

Han var ledsen hela vägen hem, trots Alvedon. så när vi kom hem åkte Mats med honom till jouren, där konstaterade dom att han har öroninflammation och svullna körtlar, så det blir några dagar med penicilin för gossen. Skönt att dom iaf hittade orsaken så att han kan få hjälp.

Tittade precis tillbaka på denna dagen för ett år sedan, då tillbringade vi några timmar först på jouren & sedan på sjukhuset, då hade gossen ont i höften.

Nu sover iaf båda barnen i sina sängar och vi hoppas att dom ska få sova lungt hela natten.

I morgon får dom vara hemma båda två med pappan, Alva har fortfarande lite feber.

Av Mukka - 5 april 2010 22:12

Även idag tog vi en promenad på morgonen, fast idag fick Albin stanna hemma med farfar & pappa.

På dagen var vi ute och Albin fick köra lite skoter, gissa om killen blir lycklig när han sitter på skotern och han riktgt lyser och han bara tjuter av lycka.

   Kanske inte en riktigt rättvis bild av Albin på skotern, här ser ju faktiskt pappan gladare ut än sonen.

På kvällen var båda barnen febervarma, snuviga och hostiga.

Av Mukka - 5 april 2010 22:04

Vi kom fram till Tärendö strax före kl 23.00 på skärtorsdag, barnen var så duktig i bilen. Däremot var vädret inte det roligaste att köra i, dimma av modell tät, som att köra i ett glas med filmjölk.



På fredagen tog vi en promenad på morgonen (farmor, faster Sara & Kristina, kusinerna Alice & Lukas, Abin, Alva & jag A-C) sedan han vi vara uten en stund på dagen, det var blött så galonisarna satt på sin plats.

   Alva satt en del på skotern och lät öön ööön, men ville inte vara nära när den skulle startas. Det var mycket roligare att låte själv.

Av Mukka - 1 april 2010 17:25

   Alva har varit sjuk & hemma med pappa i veckan. Idag har dock pappan fått fara & jobba och jag vara hemma med pigan som är piggare, men fortfarande snorig.

Vår prins kom hem från korttids i går, han verkar ha haft en bra vecka där.

Annars så har vi packat & packat, för nu i kväll när barnen fått sin kvällsmat har vi tänkt oss upp till Tärendö. Hoppas bara att morgonens halka lyser med sin frånvaro, för det var glasgata här hela förmiddagen.

   Idag när Albin kom hem från skola/fritids hade han med sig påskpynt som han gjort. Visst är det fint!

Nu är det bäst att jag går och fortsätter packa, så vi kommer oss iväg någon gång.

Ha det gott!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards