Alla inlägg under december 2009

Av Mukka - 23 december 2009 23:03

I går kväll åkte vi till mormor för att äta & baka pepparkakor.

   Alva & moster kavlade och bakade...

  

   Efter några kakor var Alva less, så då fick moster baka själv.

   Sedan blev dom så trötta att dom tog en vilopaus i soffan, innan det var dax att smaka.

   Inte vet jag om Alva var så speciellt gott, men visst var det spännande...

Av Mukka - 22 december 2009 10:41

Igår åkte vi i snöovädret till Sunderbyn, först hämtade vi Albin & sedan åkte vi till sjukhuset. Läkarbesöket gick bara bra, det beslutades att han ska få botox i benen. Albin har den senaste tiden blivit sämre på att använda benen när man ska förfyltta honom, men även i gåstolen är har han blivit sämre på att anväda framför allt höger ben. Detta ska förhoppningsvis bli bättre genom att han får botox, då spänningarna släpps lite.

Läkaren var lite stressad och jag tror att vi egentilgen var insatta på en tid som inte riktigt fanns (bara för att få komma så snabbt som möjligt). Så alla andra frågor som vi hade, frågade vi lite snabbt men dom får vi ta igen vid nästa besök (en månad efter botox behandlingen, som blir i slutet av januari/början av februari).

Efter besöket körde vi Albin till skolan och sedan åkte vi för att handla.

   På kvällen var det dax för paket inslagning, tyvärr så var det inte så många paket då vi beslutat oss för att inte köpa några julklappar åt våra barn i år. Vi köper dom efter ju, när vi vet vad dom fått och vad/om dom behöver. Känns lite konstigt, men ingen av barnen vet i år om paketen kommer från oss eller någon annan. Och julklappar lär dom ju få så att det räcker iaf, både på julafton och juldagen.

Idag har vi haft en rejäl sovmorgon alla tre, Alva vaknade och fick välling kl 8.00 sedan somnade hon i min famn, så då gick vi och lade oss i sängen igen. Där vaknade vi kl 10.00

Nu blir det frukost & lunch och sedan ska vi åka till stan för att handla lite pressenter mm. Kanske en sväng till Ronja för att skotta fram adventsstaken & ljusen hinns med, i em/kväll ska vi till mormor för att äta köttsoppa och baka. Ja, Alva ska baka pepparkakor med mormor & moster Johannna, det ska bli spännande.

Ha en bra dag och stressa inte ihjäl er inför julafton!

Av Mukka - 20 december 2009 22:54

Idag har vi verkligen tagit det lugnt. Alva somnade utan att ha ätit något på kvällen igår, så hon vaknade kl 5.00 och var både törstig & hungrig. Sedan somnade hon om och sov till kl 10.30, jag blev nästan orolig när hon sov så länge.

Albin har det däremot varit full fart på, han har den senaste tiden varit helt spedad, glad & busig, för att i nästa sekund bli trött, sur/arg & irriterad. Han har inte orken så långa stunder, man kan ju kanske misstänka att det är därför han blir så arg, jag menar för att han känner att han inte orkar mer av det roliga och därför tar ut sig så länge det går.

Ja, det är svårt när han inte kan berätta.


I kväll har vi iaf kört prinsen till korttids, men idag var det inte så tungt att lämna honom, eftersom vi ska hämta honom kl 8 i morgon. Vi ska nämligen till sjukhuset på läkarbesök.

   När vi lämnat gossen åkte vi till Ronja för att tända det 4;e ljuset i adventsstaken. Det är verkligen vackert på kyrkogården nu, det är så många ljus tända & snön ligger det aldeles lagom mycket av på backen & stenarna. För att vara en så sorglig plats, är det ändå så rofyllt att vara där.

  

Av Mukka - 19 december 2009 15:13

Igår var jag med Alva till tandläkaren, och hon var jätteduktig. Dom fick titta & känna och allt såg rätt bra ut. Det var bara läppbandet som slitits sönder lite, men det helar. Så någon röntgen behövde inte tas.

Sedan åkte vi direkt till vårdcentralen för att Alva skulle få sista "svin sprutan". Det gick oxå bra, fast lite ledsen fick man ju lov att vara.


Albin piggade på sig rätt bra under dagen igår, så det känns bra.

Och vårt sovrum blev äntligen klar att flytta in i, nu är det bara sängborden som ska betsas, en ny hylla ovanför sängen & nyar ramar som ska inhandlas, sedan är det helt klart.


På kvällen när vi för en gångs skull hade tänkt lägga oss tidigt, så krakäs Alva (22.30). Så det var bara att börja torka, tvätta & duscha, stackars liten.

   Dessutom fick hon hög feber, som vi misstänker kommer av sprutan. I morse hade hon 39,0 grader, men trots Alvedon så är hon rätt matt idag.

Nu hoppas vi att detta ska ge sig snart så att vi kan få fira jul utan sjukdomar & tillsammans med våra familjer. Men det är ju som sagt några dagar kvar.

Av Mukka - 17 december 2009 21:08

   Albin var rätt pigg hela dagen igår, men på kvällen brakade det lös (på alla sätt :-/)

Så det blev inget julspel för gossen idag   Nåväl, det kommer ju fler jular, huvudsaken är att killen får bli frisk snart.

Det är inte den värsta magsjukan iaf, han mår rätt bra, men är lite trött mellan varven.

 I kväll ramlade vår lilla klätter tjej när hon klättrade bakom Albin, när han satt i matstolen. Och ja, hon slog sig, det blödde från munnen... ni som känner mormor vet ju att, VAD SOM ÄN HÄNDER, KOLLAR MAN TÄNDERNA!    och det gjorde jag, sen ringde jag mormor akuten. Hon fixar en jour tid för fotografering av munnen (tror inte att det är någon fara, men kan vara bra att dokumetera. Det sade dom när vi var på 1års kollen).


Annars flyter det på här hemma i röran, tapetseringen är klar och nu återstår bara finliret. Jag håller på att vit betsa vår säng, hade velat köpa en ny, men det är så mycket annat som står högre på önskelistan.

Nu tillbaka till betsningen & ställa i ordning allt igen.

Av Mukka - 15 december 2009 21:04

   Idag var det julfika på DFA, så vi hämtade Albin efter skolan och åkte dit. Alva var så lycklig när hon fick åka på brorsans gåstol, hon når inte ner med fötterna så hon är beroende av att man puttar på, men vad gör det...

   Gossen har varit lite spaki helgen & igår, så även idag. Han orkar busa & vara ifarten en stund, men sedan behöver han vila.

   Idag har Alva haft sin första toffs på huvudet, och ja, jag fick leta hår för att få ihop till en toffs. Men till slut fick jag dit både hårsnodd & hårklämma.


I kväll somnade prinsessan ovaggad redan kl 18.45

Prinsen däremot, han kräktes precis när Margit skulle lägga honom i hans säng. Stackars liten, nåväl, det gick bra och efter lite torka, tvätta och byta så somnade han gott. För att en stund senare vakna & krampa så pass kraftigt att vi fick ge honom Kloralhydrat.

Nu hoppas vi att han får sova ostört hela natten. Imorgon får han iaf vara hemma och krya på sig, vi hoppas ju att han ska vara piggelin till på torsdag då han ska ha julspel på skolan. Så hjälp oss att hålla tummarna!

Av Mukka - 14 december 2009 12:04

Fina killen  

I går söndag, var en riktig kalas dag för Alva & mig. Vi åkte till Helena för att träffa dom andra tjejerna m barn och hade Advents fika. Men innan det åkte vi till Ronja för att tända det tredje ljuset i hennes adventsstake.

Kl 16.00 hämtade vi pappan från jobbet och åkte hem, sen bar det av till Kim, Carina & Kjell för att gratta Kim som fyllde 20 år i onsdags.


På kvällen tömde vi sovrummet, för NU, mitt i julstöket så ska vi tapetserat om där. Som tur är så "får" vi hjälp av vår hustomte Gösta.

Av Mukka - 14 december 2009 11:27

   I lördags var vi till DFA på julfest.

Där bjöds det på taco bufé, poppcorn & kaffe m fruktcoktail mm. Mycket trevligt och gott!

   Barnen fick fiska i fiskdamm, Albin fick hjälp av Margit. Det krävdes full koncentration, för en del fick skor & hörselskydd mm på kroken.

   Fast Albin & Margit skötte sig bra, för dom fångade en stor påse med godis. Stackars mamma & pappa som måste äta upp det   

   Sedan kom även tomten dit och alla barn fick fina paket. Efter det var Albin trött, så då åkte vi hem.

Senare på kvällen kom Fia & Leif på besök, dom ville inte bo hos oss utan hade tagit in på hotell i stan...  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards