Alla inlägg under oktober 2009

Av Mukka - 12 oktober 2009 19:45

I natt har gossen inte haft någon bra natt, har krampat flera gånger, varit orolig i kroppen & lite snuvig i näsan. Så på morgonen bestämde vi att han skulle få vara hemma från skolan idag, för att han skulle få vila efter nattens vaka & ifall det var en förkylning i kroppen.

På förmiddagen var han lite trött & dämpad, men i eftermiddag har det varit rätt ok med gossen. Han är inte så snuvig & rosslig som han var i natt, så han kan nog åka till skolan i morgon.

   Idag har jag gjort fynd Skrattande. Jag har letat vinterskor till Alva över hela stan, hade ingen lust att betala flera hundra för ett par skor som hon inte ska gå med några längre stunder. Men så gick jag in för vilken gång i ordningen på skokanonen, och då såg jag ett par Good Year (dom ser ut ungefär som kuoma skorna) för 200kr, dom hade kostat 400kr. Och när jag skulle betala dom så hade jag 100kr i rabatt (man samlar stämplar) så för 100kr har jag fått ett par röda fina skor till prinsessan (dom matchar ju förståss inte riktigt hennes rosa mössa & handskar Skäms men för 100kr...).

Av Mukka - 11 oktober 2009 19:15

   Efter frukost idag tog vi siesta alla fyra, oj så skönt det var. Och efter lunch klädde vi på oss och tog en promenad i det härliga höstvädret.

I kväll har mormor & Roger varit förbi (dom kom hem i em). Jag tror faktiskt att Albin hade längtat lite, för när Mats visade en bild på dem & sa att "-i kväll kommer dom" då blev han så glad och ropade glatt. Och när dom klev in genom dörren, ja då hörde nog hela kvarteret att Albin var glad.


I går kväll skulle ju maken & jag lägga oss i tid, för vi var ju så trötta. Men eftersom vi köpt en till omgång kontroller till wii spelet så var vi ju tvugna att testa hur det var att spela mot varandra. Och då tickade klockan fort, för plötsligt var den 24.00

Av Mukka - 10 oktober 2009 19:15

   Idag har Margit varit med gossen, dom har promenerat runt 5km spåret på Ormberget.

Vi andra har varit och gjort höst på Ronjas grav, bytt ut en av lycktorna, satt upp marchall hållare & tänt några ljus. Så nu är vi redo även där för vintern.


Alva har bara sovit 30-40minuter på fm idag (storebror blev så glad när Margit kom så han skrek upp syrran). Sedan har hon inte haft tid att sova mer, eftersom vi gick en sväng på stan och där kunde man ju inte sova, för tänk om man missar något spännande. Så hon var ganska trött nu i kväll, hon somnade redan kl 18.30

Albin har varit på ett strålande humör idag, han har skrikit (av glädje) rätt mycket, så nu har han nästan ingen röst.


När nu prinsen somnar (vilket inte är så långt borta) ska vi äta tacos och dricka ett glas vin, kanske blir det en Irich cofe till efterrätt (lär inte behövas mycket mer här, så trötta som vi är).


Nu önskar vi er alla en fortstatt trevlig lördag kväll!

Av Mukka - 9 oktober 2009 20:15

   I går var Alva & jag till bvc för ettårs kontroll.

Dagens mått var; 9755g tung, 78cm lång & ett huvudmått på 45.4cm. Doktorn sa att allt var ok, Alva hann charma honom genom att flina upp sig och när vi skulle gå gav hon honom en släng puss & vinkade Glad


Dessutom pratade jag med den usk:a som beställer varor på vc och dom verkar inte få tag på den (sond)knapp som vi använder till Albin Rynkar på näsan. Visserligen går den sönder stup i ett så att vi får byta den 1-2ggr/vecka, men det verkar vara den enda knappen som släpper igenom hans medicin. Jag blir så trött...

Som tur var så hade jag bokat en luchdate med Lena, så när jag fått lite mat i magen åkte vi hem och ringde Sunderbyn för rådgivning.

Fick tag på ssk Helena som lovade att kolla upp det hela och återkomma. När hon ringde hade hon fixat så att vc beställt dom rätta knapparna. TUSEN TACK!!!Kyss

Det hela handlade om att dom knappar som passar Albin, är dyrare än dom andra och därför utbytta. Och ja jag förstår att man tar det som är billigare, men inte när dom inte fungerar.

   Idag var det sonens tur att besöka läkare. Jag ringde på morgonen & bokade tid, för svinkopporna har inte blivit bättre och han mår inte så bra. Han är tröttare än vanligt, inte så konstigt kanske för han sover sämre & krampar mer på kvällar & nätter.

Så efter många turer blev det penicilin för gossen.

Av Mukka - 7 oktober 2009 19:15

   När Albin åkt till skolan klädde vi på oss och körde pappan till jobbet. Vi tyckte synd om honom som skulle cykla i det ovädret, regnet öste ner och det stormade.


På vägen hem somnade Alva och sov i nästan tre timmar (iaf 2½). Sedan åkte vi för att titta till hos mormor & Roger, där såg det ut som när dom åkte. Så vi tog en tur till blomsterlandet & växtriket, jag hade tänkt hitta en ny lyckta & ev machall hållare till Ronjas grav. Hittade inget som föll mig på läppen, så jag får fortsätta att leta.


Till middag idag blev det något som jag aldrig tidigare gjort, Raggmunk m stekt bacon (hade inget fläsk hemma) & lingonsylt, det blev godkännt av både make & dotter (ja, jag tyckte oxå att det var gott).


Nu ska snart telingarna försöka nattas och sedan blir det en stud fraför TVn.


Grattis till fam Wårell som tillslut fått rätt hos FK, tänk att dom äntligen fattade!

Av Mukka - 6 oktober 2009 21:15

   Dagen började med besök på sjukhuset, Albin skulle ta prover inför Umeå resan i november (ketogen kontroll). Han var så duktig, sa inte ett pip medan dom stack honom utan vände sig mot pappan & pussade på honom i stället. 

Det visade sig oxå att han har fått svinkoppor (impedigo), man gör inte så mycket åt det till att börja med. Vi får tvätta m alsollösning & smörja med microcid, blir det inte bättre på några dagar så får vi ringa.

När vi sedan lämnat Albin på skolan & pappan cyklat till jobbet och vi ätit lunch åkte vi till stan för att data Mirja & Lena för en fika och Alva fick en födelsedags pressent, tack tack!


I kväll har Margit varit här med Albin & han var som vanligt nöjd med det.

När vi ätit middag idag så stod Alva själv på golvet och när jag bad henne (med lock & pock) så tog hon sina tre första steg Skrattande. Sedan har hon inte velat mer idag, men jag misstänker att det kommer flera & det lär inte vara dom sista stegen hon har tagit.

Av Mukka - 5 oktober 2009 15:37

  

I em kommer vår lilla prins hem efter helgens semester på korttids.

Jag hinner mysa med honom lite innan jag ska åka iväg på mamma träff på FUB. Det ska bli SÅ kul att komma iväg och träffa dom andra mammorna.

Vi pratar & surrar på både in och utandning Skrattande det är så skönt att träffa dessa mammor för man kan berätta utan att förklara sig och alla förstår hur man menar, vi blir glada/ledsna & irriterade för/med varandra och ge varandra ett stöd som förädrar som inte är i vår sittuation kan.

Jag menar inte att vi får dåligt stöd av er andra, men, ja, ni kanske fattar...?!


Iaf så har morfar varit förbi en stund idag, men har nu åkt på magnet rtg i Piteå.


Och på tal om Piteå, så skickar vi en massa GRATTIS hälsningar till Marcus & välkomnar honom över strecket!

Av Mukka - 4 oktober 2009 18:45

I går åkte vi till Piteå för att strosa, fika & kanske handla lite.

Vi träffade delar av Piteå klanen + P-Fia & P-Leif där, så det blev lunch tillsammans (grabbarna på ett ställe & brudarna på ett annat). Sedan gick Mats, Alva & jag för att titta i affärer, det blev 3 par jeans & två tröjor åt mig.

Efter det stängde affärerna så vi åkte hem. Farmor & farfar kom runt 18-tiden för att vara med lilla prinsessan medan maken & jag var ut och åt bröllops middag (vi hade bröllops dag den 24/9).

Det var så skönt att sitte ner i lugn & ro och äta & dricka gott.

   Idag har vi inte gjort många knop, mest bara tagit det lugnt och myst. Jag har kört mormor & Roger till Kallax för vidare transport med flyget till Rhodos. En dag som denna, när det är ruggit & blåsigt ute skulle det inte vara helt fel att få åka till ett varmare ställe.

På em har vi ialla fall varit ute en stund och klippt ner blommorna och gjort vinter i rabatterna. Så nu kan lika gärna snön få komma hit oxå.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards