Alla inlägg under oktober 2009

Av Mukka - 22 oktober 2009 20:45

Idag har Albin fått vara hemma från skolan, han var inte så piggelin på morgonen.

Sedan har vi en tid funderat på om gossen har problem med kisseriet, så nu när han ändå var hemma, ringde jag S-byn och frågade. Resultatet blev 4timmar & 45minuter på sjukhuset.

Anledning, vi skulle ha gossen att kissa (för urinprov). Han som i vanliga fall kissar ofta & ofta kan visa när han vill kissa, vägrade att släppa en endaste droppe. Så det blev till att vänta & vänta. 

Tillslut så fick vi iaf ett prov, det visade inte på någon uvi, men dom ska göra en odling för att vara säkra. Dom tog ett crp också, och det var lite högt så han har någon infektion i kroppen, men inget att behandla än.

   I kväll har Alva promenerat mellan mig och Mats några vändor, så nu håller det på att lossna. Hon har ju varit lite feg och inte velat gå, tror att när hon väl tror sig att gå så är det inga tveksamheter, då är det bara till att springa för mamma & pappa.

Av Mukka - 21 oktober 2009 19:34

På fm åkte Alva & jag in för att träffa Lena & tant Britta, vi han med både fika & lunch innan jag åkte till skolan för att hämta prinsen.

Jag hämtade Albin tidigare idag, för idag var det hans tur att få influensa vaccinet. Det gick jättebra & han var så duktig, det enda som Albin inte gillade var att dom höll fast armen när dom stack.

TACK farmor för att du följde med och hjälpte mig med barnen!

   Jag tror att både Alva & Albin har längtat lite efter varandra, för även om brorsan/syrran är jobbig mellan varven & stjäl uppmärksamhet så är dom så snälla med varandra. Det har blivit en hel del pussar här hemma i em/kväll. Kyss

Av Mukka - 19 oktober 2009 19:53

   På em åkte vi in till stan för att ta en kopp kaffe, vi gick förbi kyrkanshus (där det är mass vaccinering) för att se hur lång kö det var idag.

När vi gick förbi så var kön inte alls så lång, så vi gick tillbaka och ställde oss i kön. Albin ska ju vaccineras på onsdag & på det papperet stod det att även vi föräldrar & syskon över 3år (alltså inte Alva) bör göra det i samband med att han gör det (så vi tillhör alltså riskgruppen, vi oxå).

Så nu är det gjort och fort gick det oxå, från det att vi ställde oss i kön till vi var klara tog det kanske 30minuter. 


På förmiddagen idag var jag förbi skolan med mat åt Albin, han såg ut att vara pigg & glad. Dom hade varit på badet på morgonen och det är ju alltid kul.

Av Mukka - 18 oktober 2009 21:19

Inatt har sonen sovit som en klubbad, vet inte när han sov så bra en hel natt sist. INGA kramper (varken skrik eller sitt upp) igår kväll, dessutom sov han själv i sin säng ända till kl 05.30 på morgonen. När det blir så här då funderar man varför eller vad det är för fel, för så här bra kan det ju inte vara. Aldrig är man nöjd!


Under dagen har han fortsatt vara trött & slö och har mest velat sitta i Margits famn, men han har varit sitt vanliga goa & glada jag mellan varven iaf. 

Själv har jag packat åt Albin idag, det var dax för korttids igen. Blev lite fundersam på om vi skulle kunna skicka honom idag, när han var så trött & slö. Tänkte att han höll på att bli sjuk, men när jag frågade om han ville åka till korttids så svarade han jakande & såg rätt nöjd ut. Så ok, vi kör dit honom och hoppas på att det bara var en trött dag han hade (och vem har inte det ibland).  

  

Till middag blev det senapspanerade fläskfilémedaljonger på savoykålsbädd, en flaska rött och till efterrätt ungsstekta päron i konjak m vanilj glass.

Det får man väl säga är en rätt ok söndags middag, eller?

Av Mukka - 17 oktober 2009 20:45

Det var trevligt igår kväll, men det blev en tidig kväll. Det är nästan pensionärs varning på fru Mukka Skäms, jag var trött och åkte hem med bussen redan kl 20.15


På morgonen idag kom Margit för att vara med Albin.

Så efter lunch körde jag in dem till stan (dom skulle titta på lite folk & åka hiss Glad) sen hämtade vi upp mormor och åkte till Piteå för att strosa lite i affärerna där.

   I kväll åkte klippmaskinen fram, nu var vi less på det långa håret som bara tovade & ruffsade i hop sig.

Av Mukka - 16 oktober 2009 15:27

   Idag har det inte alls varit något kul väder, så vi har haft en riktig slöardag. När Albin åkt till skolan blev det somvanligt frukost och vila, sen har vi bara myst på här hemma hela dagen.

Alva klagar inte när hon har båda sina föräldrars totala uppmärksamhet.

I kväll ska mamman ut på festligheter, det är after work med DFA. Pappan ska vara hemma med barnen och farmor kommer & assisterar.


Nu har vi fått tid för vaccinering av svininfluensan för Albin, veckan efter blir det ståskal gjutning, veckan efter det ska gossen till tandläkaren och sedan veckan efter det ska vi till Umeå för att träffa ketogen kost teamet. Man kan säga att det är något varje vecka en tid framöver.


Nu önskar vi alla en riktigt skön fredag kväll!

Skickar lite extra varma krya på dig hälsningar till Chrisse (& moster Johanna)i Göteborg.

Av Mukka - 15 oktober 2009 21:41

   I går efter middagen kom mormor & Skurre på besök, och dom hade med sig paket till barnen. Alva fick en väggklocka (Hello Kitty) till sitt rum och Albin fick ett armbandsur, för enligt mormor ska skolbarn ha en egen klocka...

Albin var faktiskt lite mallig på morgonen när vi satte på honom klockan Cool.

   I dag har Mats varit ledig (han ska jobba i helgen), så när Albin åkt till skolan blev det frukost & bus. Sen blev Alva trött och krävde att vi skulle lägga oss med henne Oskyldig.

Efter lunch och lite mer bus åkte vi in till stan och strosade runt, drack kaffe och promenerade lite i stan.

Eftersom Margit lovat att ta emot Albin när han kom hem så stannade vi på stan och åt middag.

Så  idag har Alva ätit friterad kyckling m ris, med god aptit. Vår lilla prinsessa äter det mesta, fast mjölk... det är ingen höjdar dryck.

Av Mukka - 13 oktober 2009 20:47

Vilket härligt väder vi har, lite kyligt (så där så det känns skönt när man är ute & promenerar) men inte värst. Alva och jag var ute & njöt en stund mitt på dagen idag.


På morgonen när Albin åkt till skolan (ja, han var piggare idag, och har sovit mycket bättre i natt) & innan maken åkte till jobbet (så han kunde vara med Alva) lagade jag upp 14 portioner kyckling åt Albin. Det blev 6st med kantarell smak & 8st med vitlöks smak.

Jag kan säga att det blev INTE kyckling till middag för mig och Margit i kväll.

   Mats har jobbat till 18.30 så när han kom hem strax efter kl 19 var det säng dax för Albin, men pigan tänkte minsan inte sova. Henne var det full fart på, hon busade & for runt som en vilde, till strax efter kl 20 då tog även hennes ork slut.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards