Alla inlägg under mars 2008

Av Mukka - 25 mars 2008 16:21

På morgonen kl 6.00 hade Albin en temp på 37,9grader. I övrigt mår han nog som igår.


Till middag igår smakade han vinduvor och lite taco chips. Tänkte att nu är mat lusten snart tillbaka, men inte ville han äta något till lunch idag.

På torsdag kommer Margit, kanske kan hon få honom att äta lite då (hon brukar kunna lura i honom lite mat).

Av Mukka - 24 mars 2008 20:19

När jag slutat idag så åkte vi till Sunderbyn. Där fick vi ganska snart träffa en barnläkare, han ville inte riktigt sätta in mer penicilin, utan tycke att vi skulle fortsätta avvakta lite till. Sänkan hade gått ner till 70 (den var 118 förra lördagen).


Det gick fort på Akuten idag, vi var där kl 14.00 och åkte därifrån kl 15.00

Faktum är att killen ÄR piggare idag och febern har hållit sig runt 37,6 och lägre.

Så han är på bättringsvägen, men han får vara hemma från dagis den här veckan oxå.

Imorgon skulle Albin ha åkt till korttids, men det hoppar vi oxå över, även om mamma och pappa hade behövt få lite egen tid. Men det är lika bra att killen är hemma och kurerar sig ordentligt, så kanske vi blir av med allt sjukt.


Vi middags tid kom mormor och Roger hit (dom hade varit på Ikea) så då fick dom äta Tacos med oss.


Senare kom farmor och farfar förbi, med Albins bob. Vi fick inte plats med den i bilen hem från Tärendö, så farfar tog den i sin bil. Albin passade på att pröva farfars läs glasögon, dom riktiga har Albin slitit sönder. Så farfar måste försöka laga dom IGEN, eller kanske köpa nya...

Av Mukka - 23 mars 2008 21:50

Som sagt så åkte vi till Tärendö, och det har varit rätt skönt.


Vi har dock inte varit ute så många och långa stunder pga vår lilla sjukling.

Febern och hostan har hållit i sig, och vidare pigg har han inte varit.


Lite har vi hunnit göra ute iaf


Solen har visat sig alla dagar, men ibland snöade det samtidigt.

Albin som förr älskade när det regnade och blåste i ansiktet, tycker nu mer att det är jätte hemskt.



Att åka/köra skoter det är väldigt kul (iaf när det inte blåser för mycket). Så det roade vi oss med dom stunder Albin var lite piggare (på fm).





Fast sedan var vi tvugna att vila lite, och eftersom vädret var klart och soligt ville inte mamma gå in. Så då tog vi fram det tjocka skoter duntäcket som mormor skickat med.

HEL MYSIGT!!!




En av dagarna bäddade farmor & farfar i snörakan och körde runt på Albin. Det var skönt, men dom blev ju trötta ibland och det gillade inte Albin.

Han ville att dom skulle köra runt på honom hela tiden, eller att  farfar skulle bära honon.




Nu är vi hemma igen, och Jag har pratat med en barnläkare på sjukhuset angående Albins hosta & feber som inte vill ge sig (när han dessutom snart har ätit upp sin kur med PC). Vi ska åka dit imorgon när jag slutat jobbet (13.30) så att dom får titta & lyssna på honom.

Av Mukka - 19 mars 2008 16:35

Nu har vi varit på CPUP-mätning ohc det gick ganska bra. Albin var inte riktigt med på noterna idag, han var trött och mådde inte så bra.


Vi fick träffa en läkare som tittade & lysnade på Albin, och tyckte gott att vi kunde åka till Tärendö. Skönt att höra.


Så nu packar vi för fullt och ska strax ta & åka.


Albin är lite trött och tagen, han tog nog ut alla krafter på fm.


Vi får sätta på en film i bilen så kan han sova gott på resan. Skulle förståss ha haft KENO inspelat på DVD, då hade nog resan gått som en dans.


Nu vill vi önska er ALLA en riktigt skön Påsk helg!

Av Mukka - 19 mars 2008 11:11

Så har det då hänt ett under, under natten. Albin är mycket piggare! :-)

Trots att tempen var uppe i 39,4 grader inatt kl 23.30 så hade han bara 37,6 nu på morgonen.


Han är ganska pigg och springer runt & gör en massa bus. På morgonen har han hunnit riva ut en blomma och sprida blommjord över hela vardagsrums golvet, äta upp tidningen och nyss höll han på att riva ner allt från bänken i köket (vattenkokare, medicin brickan mm) :-/


Strax ska vi åka till Sunderbyn för CPUP-mätning.

Och sedan åker vi nog hem och packar för att bege oss till Tärendö i em/kväll.


Jag har varit väldigt osäker på om vi ska våga åka, men nu när han verkar så mycket piggare så kan vi kanske åka iaf.

Av Mukka - 18 mars 2008 20:01

Det ringde en ssk från barnmottagningen idag, hon tyckte att vi skulle öka Airomiret till 5-6ggr/dag, man hostar mycket vi lunginflamation och det tar ca 3 dygn för penicilinet att verka, så att han har feber än var inget konstigt :-/  vi skulle avvakta till imorgon, så vi får väl göra det.


Fast inte har han mått vidare bra idag min lilla gosse, hostar och gnölar hela tiden. Han hittar inte riktigt någon ställning att sitta/ligga i som är bra. Inte orkar han mycket heller. Febern har legat på 38,0 idag, i kväll kl 17 hade han 38,8 då fick han alvedon för jag tänkte att han kanske har ont. Men inte verkade det hjälpa och febern var fortfarande 38,7 kl 19,20.


Man känner sig så maktlös, ser ju att han är besvärad och inget kan jag göra för att lindra.

Inte ens när Margit kom i em orkade han bli glad. Han noterade bara att hon kom, ville sitta hos henne och sen somnade han.

Av Mukka - 18 mars 2008 08:52

Det är ingen pigg liten kille vi har här hemma. Han hostar, hostar och hostar, nyss hostade han så att han kräktes.

Jag har ringt barnmottagnigen & väntar nu på att dom ska ringa upp (ca 9.30) Måste höra vad vi kan göra åt detta. Visserligen har han bara ätit PC från i lördags kväll, men febern ligger fortfarande runt dryga 38grader och hostan som inte vill ge sig.


Albin hade ju tänkt få åka upp till farfar som väntar i Tärendö för att fira påsken, dessutom kommer ju världens bästa faster och Kristina dit. Så inte har han tid med det här inte.

Av Mukka - 17 mars 2008 15:10

Det har varit en lite bättre natt inatt, men Albin sover oroligt och hostar fortfarande ganska mycket.


Vi klev upp omkring kl 6.00 och Albin sprang runt i sing gåstol ett bra tag (precis som igår), men sen tog krafterna slut. Och dom absolut sista krafterna gick åt att busa lite med farfar som var förbi på fm. Resten av dagen har han bara flyttat runt från soffan till mamma & pappas säng till min famn i soffan.


För en liten stund sedan kom Albins nya STORA säng, den är 105 cm bred och 2 meter lång. Kanske kan han sova lite längre stunder själv i den, än i den tidigare lite mindre sängen (ja, jag vet att det är önsketänkande men det måste man ha ibland). I vilket fall som helst så kan mamma & pappa turas om att flytta in till honom på natten, så får iaf en av oss sova lite bättre (den som får sova själv :-)  )

Fick för en liten stund sedan ett sms från Ludwig & Matilda, Ludwig har haft hög feber i några dagar så nu ligger han inne i Sunderbyn på avd 44. Krya på dig polarn!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards