Alla inlägg den 13 juli 2011

Av Mukka - 13 juli 2011 21:25

På lördagen tog vi en promenad efter lunchen, vi gick förbi Alvas nya förskola. För att kolla in gungorna & kanan mm. Sen gick vi vidare för att köpa en glass, men när vi kom fram till affären hade Ava somnat...

När vi kom hem kom mormor, moster Roger, moster Johanna & Chrisse på besök. Maken fick en fin samlig skruvmejslar   Vilket han var väldigt nöjd över, tja vi har ju olika inställning till vad som är kul...   

Alva var inte så nöjd när dom skulle åka hem, så moster Johanna & Chrisse stannade på middag & blev hämtade senare när Alva somnat.

I söndags så tog vi det mest lugnt på fm och på em åkte vi till farmor & farfar för att fika.

På söndag kväll kl 23.00 när jag var på väg i säng, kom jag plötsligt på att jag skulle gå en promenad    så jag tog på mig kläder igen och gick en sväng runt elljusspåret.

Kom väl i säng runt 0.30 och kl 02.30 vaknade junior & ville inte somna om, till slut tog jag honom till vår säng för att få sova, då (03.00) vaknar även storebror.

Sedan var det livat, lillebror snurrade i sängen till kl 04 och storebror gnölade, grinade & skrek fram till 5.00 då blev Mats less och klev upp med honom.

  Runt kl 6.00-6.30 orkade jag inte ligga längre utan klev upp och började baka tårtbottnar & muffins. Efter frukost åkte Alva & jag för att handla, vi behövde ingredienser till tårtorna och så skulle vi ju köpa något åt pappan som fyllde år,    Alva valde en t-shirt. Sedan stressade vi hem för att göra tårtorna.

  På em kom gammelmoster Carina & Kjell för att gratta & fika. Alva som inte är så imponerad av tårta åt en hel del pepparkakor istället.

När dom åkt fick Albin feber, tempen i örat visade 39,2      och när farmor & farfar kom på kvällen så beklagade han sig högljutt, men efter lite alvedon så kännde han sig nog lite bättre och somnade i säcken bredvid oss när vi fikade.

Natten var sedan hyfsat bra, och på tisdag fick vi äntligen hämta hem vår bil   .

Vi packade då in oss och åkte till stan för att gå på marknad. Alva fick sig ett par foppisar, så hon var så nöjd.

Albin var rätt trött & slö hela dagen, och när vi kom hem så hade han feber igen  

   I natt hade han en jobbig natt igen, han har gråtit/skrikit från kl 02.00 till på morgonen då vi klev upp, då somnade han av utmattning i soffan.

Vi bokade då en tid på barnmottagningen på sjukhuset för att få kolla upp honom, om/vart han hade ont.

Det visade sig att han har en kraftig öroninflammation & hål på trumhinnan, stackars min lilla prins      Nu har han iaf fått penicilin och örondroppar, så nu ska han nog pigga på sig snabbt. Eftersom det redan värkt hål och öron doktorn sög ut lite gegga så har det nog lättat en hel del i örat. Vi såg redan i kväll att han var piggare & gladare, så kanske kan han åka till korttidrs redan på dagen i morgon (han skulle ha åkt dit i kväll, men vi ville kolla så att han svarar på penicilinet & att han orkar med lite iaf).

  Fast det händer inte bara "tråkiga" saker hemma hos oss nu, Oskar har gjort en hel del framsteg sissta dagarna. Han har börjat "masa" riktigt snabbt & iblan lyckas han komma upp & kryper på alla fyra. I morse hittade jag honom sittande i sin säng, det var första gången han lyckas sätta sig själv    

Sedan när jag ställde honom vid läragå vagnen (som vi tagit fram igår kväll) så blev han så förvånad/fundersam över vad det var att han släppte taget och stod helt själv i säkert 10sekunder. Han har inte riktigt fattat att han kan/ska gå med den, men det kommer nog snart.

Och Alva har blivit så duktig att gå på pottan, hon har ju inte riktigt velat gå dit, men plötsligt i måndags så började hon, hon gick flera gånger efter varann och höll sig torr i flera timmar    Idag var hon så mallig, för då hade hon även bajsat på pottan. Hon ropade högt -DET KOM BAJS, DET KOM BAJS!!!!!! Vi var inte riktigt lika glada till att börja med, för vi funderade på VART hande det kommit bajs. Men sedan när vi fattat, så var det ju bara att slå på stora trumman.


Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards