Alla inlägg under juni 2010

Av Mukka - 11 juni 2010 21:03

   I går var det en riktigt härlig dag med sol & värme. Alva lekte ute i gruset & var med morfar till en lekpark i närheten. Först hade hon varit lite ängslig i rutchkanan men sedan när hon väl vågat så ville hon inte därifrån.

   Som tur var hade moster E lite tid över så hon kunde leka en stund med Alva.

   På em fick Alva testa att köra husbil med morfar och det var ju såklart väldigt kul. Så nu vill hon bara sitta framme och tuta & köra.

   Idag var det då dax för studenten, och moster Ellen var såklart den finaste av dom alla.

Tyvärr missade ju jag Albins första skolavslutning idag, men pappan hade fått stränga förmaningar att fota massor så att mamman fick se. Och det har han såklart gjort så bilder från prinsens skolavslutning kommer efter helgen, när vi komit hem.

Av Mukka - 9 juni 2010 19:26

Vi fortsatten vår resa en stund igår kväll efter att ha ätit & varit till morbror Fredrik & Sofias nya hus.

Vi körde vidare till högakusten, och stannade vid bron.

   Så på morgonen var vi ut och tittade lite på utsikten innan vi fortsatte till Sundsvall. Där var vi såklart tvugna att göra ett stopp på IKEA, och som vanligt så går det endel pengar när man är in där.

   I em kom vi då fram till moster Ellen i Ljusdal, Alva som brukar vara så blyg fattade genast att moster E var en rolig prick, henne kan man leka & busa med.

Av Mukka - 8 juni 2010 14:50

I går kväll var det möte & krattning i lekparken med bostadsföreningen. Efter det blev det var det sängen för en liten tös & bastu och en öl för gubbarna medan jag packade åt Alva & mig för resan söderut i husbilen med morfar.

På morgonen när pappan åkt till jobbet åt vi frukost och packade in allt i husbilen och började rulla neråt. Vi gjorde första stoppet hos morfars kusin Ingegärd i Piteå, sen stannade vi till efter vägen mellan Piteå & Skellefteå för att äta lite och sedan gjorde vi nästa stopp i Skellefteå för att proviantera lite. Nu är vi på väg igen och ska väl mest troligt inte behöva stanna mer förrän vi är hos morbro Fredrik i Umeå, där har vi tänkt slå läger för natten.

   Alva verkar tycka att det är rätt ok att åka husbil, spännande & lite läskigt oxå, för tänk om mamma lämnar mig.....

Av Mukka - 7 juni 2010 22:40

I fredags var det en något hektisk dag, iaf på fm. Kl 7.30 skulle Albin vara på sjukhuset för provtagning, kl 8.00 åkte jag till dagis med Alva och kl 8.15 kom Maj-Lis (arbetsteraputen), Linus från DFA och Marianne för att titta lite & informera oss om lyften till Albin som vi fått hem nu.

Kl 10.00 hade vi tid på banken & innan det skulle vi hinna lämna prinsen på skolan.

Efter bankmötet hann vi med en lunch innan det var lite fler ärenden som skulle uträtts innan det var dax att hämta barnen och åka till farmor & farfar på middag.


Lördag & söndag var de sista dagarna som jag jobbar på ett bra tag framöver, för nu går jag på semester, föräldarapenning och i höst hoppas jag på att få havandeskapspenning.


Idag åkte sonen till skolan och i em åker han till korttids. Morfar kom på morgonsidan och det gjorde även en kvinna från Anticimex (hon skulle göra en gratis värdering). Kl 10.40 hade vi tid på specialist mödravården för att göra en bedömning om hur vi ska gå tillväga restan av graviditeten. Vi beslutade att vi kör som förra gången, kontroll var 4;e vecka fram till vecka 34 och därefter lite tätare fram till omkring v 36 då vi får komma in för igångsättning. Vilket känns tryggt tycker vi.

Vi gjorde även en tillväxt kontroll och allt såg så bra ut, den lilla vägde 552g och vinkade med sina fina fötter för mamma & pappa.


I em var morfar & jag till graven och tittade till där, idag hade jag med mig min tfn så jag kunde fota och så här såg det ut idag.

  

Av Mukka - 3 juni 2010 19:59

   I går tog vi en tur med cykeln, och Alva gillade det hel skarpt. Hon blev på ett hiskeligt humör när vi var tillbaka och det var dax att kliva av.


   vi cyklade ner till stranden, för att titta hur där såg ut och trots att det inte var så varmt, så bada fötterna kunde man iaf. Fast hade lilla fröken fått så hade hon nog tagit sig ett dopp.

   Idag på morgonen så satt Albin och lekte med en lastbil i plast medan han väntade på att frukosten skulle serveras.

   Alva klättrade upp i soffan bredvid sin bror och såg fundersamt på honom, -"vad gör du brorsan?" såg det ut som hon ville säga.


Idag när jag skulle lämna Alva var hon inte så sugen på att släppa iväg mig, och såg väldigt skeptik ut när jag viknade. Och faktiskt så ville hon hem när jag kom för att hämta henne i em, annars så har jag den senaste tiden fått bära henne skrikande från dagis.

Har idag haft fullt upp med att redogöra för FK hur mycket ström Albins säng, skötbord & lyft dra per år och hur mycket mer skurmedel, tvättmedel, tvål & tvättlappar mm mm det går för oss jämfört med en "normal" familj. Vi håller på att söka nyttt vårdbidrag på omkostnads delen. Det kännns som om vi blottar oss utifrån & in, sa till någon idag att det är vi (som söker vårdbidrag) och kungen som blottar oss så och måste redogöra in i minsta detalj allt som man gör och hur ofta. Ibland känns det så hopplöst och man blir så less och då tänker man att nu skiter vi i detta, dom kan ta sina pengar och stoppa upp dem någonstans. Då är det tur att vi har sådan bra hjälp från vårt assistans bolag (Anki på Din Förlängda Arm) som stöttar & hjälper till.

Sedan har jag varit på skolan i em för att träffa Albins sjukgymnast som var där för att göra en uppföljning efter botox behandligen. Albin har blivit så mjuk och smidig i handen/armen vi märker stor skillnad, benen vet jag inte om vi ser någon större skillnad, men han har iaf inte ont och det känns ju bra.


Nu är jag så trött i huvudet, så jag tror att det blir en bastu och sedan sängen.

Av Mukka - 1 juni 2010 21:04

   Idag på em har vi varit till banken och gjort klart försäljningen av lägenheten och överlämnat nycklarna, så nu är den borta. Det känns bara fint, vi trivs bra här i huset och känner oss nöjda.


I kväll kom mormor förbi och Alva drog med mormor till Albins säng och där skulle hon, dockan & mormor ligga. När momor åkte så var det sängen nästa för båda barnen och dom somnade gott båda två.


Jag har börjat min nedräkning till "semester", jag jobbar bara två dagar till (lördag em & söndag fm) och sedan tackar jag för mig för ett bra tag framöver. Om nu allt bara går bra.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards